Рух «Стоп цензурі!» і громадські організації просять відкликати законопроект №2050а про інформаційний режим АТО

Posted: 12.06.2015 in Uncategorized

Рух «Стоп Цензурі!» і громадські організації закликають депутатів ВР  Вінника Івана (Блок Петра Порошенка), Тимчука Дмитра (Народний фронт) та Кривенка Вадима (Народний фронт) відкликати  Законопроект №2050а «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо удосконалення інформаційного режиму проведення антитерористичної операції».

Цей документ дублює норми, які вже закріплено в Законі України «Про державну таємницю», та норми  Кримінального Кодексу про відповідальність за публічні заклики до тероризму, насильницького повалення влади, пропаганду війни.

Законопроект також хибує на загальні поняття, як-то “ідеологія тероризму”, які не мають чіткого юридичного визначення. Це створює широке поле для маніпуляцій та зловживань з боку органів влади та створює загрозу журналістам та громадським активістам, які розслідують корупційні випадки в органах  влади, відповідальних за забезпечення потреб армії тощо.

Крім того ми закликаємо парламентський Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики дати належну оцінку цього.

Рух «Стоп цензурі!»

ГО «Інститут масової інформації»

ГО «Інститут Медіа Права»

ГО «Донецький інститут інформації»

ГО «Громадське телебачення Донбасу»

ГО «Спільно»

ГО «Центр UA»

ГО «Телекритика»

Залишити коментар